Matkakirja

Olen aina rakastanut tarinoita. Pidän niiden lukemisesta ja kertomisesta, eikä ole väliä, ovatko ne kirjallisia vai visuaalisia. Ne ovat yhtä kaikki rakkaita minulle. Ensimmäiset tarinat luin isäni kädestä. Hänellä oli tapana kertoa lapsuudestaan ja hän käytti kämmentään kirjan sivuna. Hän kertoi tontuista ja haltijoista, hevosista ja elämästään pikkupoikana. Näin kaiken hänen kädestään. Todellisuus ja mielikuvitus olivat niin lähellä toisiaan, ettei aina tiennyt, mikä oli mitä.

Olen aina pitänyt matkustamisesta. Joskus matkani ovat vieneet minut kaukaisiin maihin ja joskus ne tapahtuvat omassa mielessäni, unessa tai valveilla. Matkoillani etsin jotakin, täysin tietämättä, mitä se on. Mutta aina kun kohtaan etsimäni, tunnistan sen välittömästi; tässä se on.

Matkakirja on jatkuva projekti ystäväni ja kollegani Gizella Varga Sinain kanssa. Olemme kohdanneet sillalla idän ja lännen välillä. Tapasimme ensi kerran Suomessa, sitten Iranissa ja nyt lähetämme työmme yhteiselle matkalle. Lähdemme liikkeelle Suomesta ja aika näyttää, mihin matka vie.

Jaana Erkkilä & Gizella Varga Sinai
Travel Book - Travel Diary
Exhibition in Pietarsaari Museum, Finland 5 Oct - 4 Nov 2007
Näyttelyssä esillä olleita teoksia löytyy Kirjopyykkiä-galleriasta.